'Het had wel 0-5 kunnen worden'

NAC

ARNHEM - Een minuutje of vijftien, zo lang moest NAC vrezen voor puntverlies in Arnhem. Daarna namen de Bredanaars het duel over en lieten het niet meer glippen. "We waren heer en meester", waren Maaskants duidelijke woorden. vooraf had hij Vitesse en NAC gelijkwaardig genoemd, maar van gelijkwaardigheid was op het veld nauwelijks sprake.

"Het enige dat je jezelf kunt verwijten, is dat je niet met nog meer wint.
Het had misschien wel 0-5 kunnen worden", was het commentaar van NAC-aanvaller Lurling. Toch was de 0-3 tegen Vitesse een fantastisch resultaat volgens hem. "We hebben de concurrentie op afstand gezet. We staan nu rond plaats acht, negen en daar blijven we ook staan. Als we compleet zijn, hebben we een goed elftal", zegt Lurling zelfverzekerd. "We zijn in ieder geval één ploeg kwijt."

Wat minder opvallend dan Lurling, maar wel een belangrijke waarde zaterdagavond was Gilissen. De middenvelder stond voor het eerst sinds de wedstrijd tegen PSV op 24 januari weer in de basis en kijkt terug: "Ik ben tevreden over mijn spel en heb er een lekker gevoel aan over gehouden. Achterin speelden we 1-op-1. Mijn taak was onder andere Hofs uitschakelen." Dat lukte de 26-jarige middenvelder. De nummer-10 van Vitesse was wel vaak aan de bal, maar werd zelden echt dreigend.

"In de eerste helft was ons doel durven voetballen en geduld opbrengen om te wachten op mogelijkheden. Dat hebben we gedaan", aldus Gilissen. "En als wij onze spitsen kunnen bereiken, zijn we levensgevaarlijk."

Drie punten op zak, nul doelpunten tegen, tevreden spelers, tevreden trainer; Was er dan helemaal niets negatiefs te melden? Jawel één klein dingetje. Een gele kaart van Boukhari na een totaal onnodige overtreding bij de vijandelijke cornervlag. maar daar zullen de pakweg vierhonderd meegereisde NAC-suppoters geen biertje minder om hebben gedronken.