NAC viert feest in Alkmaar

ALKMAAR – NAC heeft in Alkmaar een haast onmogelijke opdracht met succes vervuld. De Bredanaars versloegen het onverslaanbaar geachte AZ in de kwartfinale van de beker: 1-2.

De Bredanaars kwamen snel op achterstand in de eerste helft en stonden ook regelmarig onder druk. Na een goed einde van de eerste helft, waarin NAC nog dicht bij de gelijkmaker was, kwam de ploeg van Maaskant in de eerste tellen van de tweede helft goed weg.

Martens versnelde furieus, en forceerde Fehér op eigen helft tot balverlies. De Belg haalde van afstand uit, maar trof de paal. Zijn eigen rebound ging over.
Daarna bleef AZ aandringen, maar was het NAC dat de ruimte goed benutte. Na een vlotte aanval in de 54e minuut belandde de bal uit een kluts bij Boukhari. Die aarzelde niet en schoot vanaf twintig meter. De sluitpost van AZ maakte een ongewone blunder en liet de bal door zijn handen schieten. Met een lullige boog ging die de goal in: 1-1.

Het was voor AZ het teken over te gaan tot de aanval. Het creëerde wel mogelijkheden, maar het was NAC dat scoorde uit een razendsnelle omschakeling. Lurling kreeg de bal van Boukhari, kapte wat Alkmaarders uit en stuurde Romero wederom het bos in: 1-2.

De Bredanaars blijven door dit resultaat op koers voor hun doel van dit seizoen: de bekerfinale op 17 mei. De halve finales zijn op 21, 22 of 23 april.