ADO-NAC: slap gerecht, pittig toetje

DEN HAAG – In een saai duel met een enerverende toegift hielden NAC en ADO elkaar in evenwicht. Geen van beide ploegen hadden recht op meer dan een punt, want het niveau was bij vlagen matig.

De 0-1 van Boukhari was in de 21e minuut één van de weinige boeiende momenten van de eerste 45 minuten. Uit een kluts voor het Haagse doel gaf Boukhari het laatste tikje. Na dat doelpunt trok NAC zich terug op eigen helft en liet de Hagenezen komen. Maar wat ADO met die ruimte moest, wist het ook niet. Het strooide met foute passes, kon counters niet omzetten in kansen en verkwanselde vrije trappen en corners. Slechts twee maal werd het echt gevaarlijk voor het doel van Ten Rouwelaar. Beide kopkansen(Soltani en Derijck) gingen net naast het Bredase doel. NAC kreeg nauwelijks meer kansen, maar wist er dus wél een te benutten.

De tweede helft was lange tijd gewoon slaapverwekkend. NAC bleef weer op eigen helft plakken en ADO was niet bij machte om het veldoverwicht in resultaten om te zetten. Na een kleine zeventig minuten werd het duel echter weer op smaak gebracht. Eerst door ADO-middenvelder Buijs die de gelijkmaker binnentikte nadat hij de bal met de arm had meegenomen. Geen doelpunt dus. Kort daarop volgde een opstootje na een overtreding van Loran, die daarvoor geel kreeg. In de 71e minuut kwam ADO alsnog op gelijke hoogte doordat invaller Hoogendorp een vrije trap in de verre hoek krulde. Ten Rouwelaar was kansloos.

En NAC kwam verder onder druk te staan. De Hagenezen waren duidelijk niet tevreden met een gelijkspel. De Bredase muur waar ADO zich zeventig minuten lang niet door kon worstelen, stond tien minuten lang op omvallen. Toch was het niet bij machte om NAC knock-out te slaan. De Bredanaars kregen nog enkele kleine kansjes, waaronder één van invaller Kramer. Het bleef tot aan het slot billen knijpen voor iedereen met een Bredaas hart, maar de 1-1 stond ook na negentig minuten nog op het scorebord.

NAC en ADO zijn de enige twee ploegen die dit seizoen koploper AZ wisten te verslaan. Hoe ze dat destijd voor elkaar gekregen hebben, was zaterdagavond een raadsel.