Push wint inhaalwedstrijd tegen Amersfoort

Sport

BREDA – De mannen van Push hebben de eerste seizoenshelft winnend afgesloten. De inhaalwedstrijd tegen Amersfoort in de overgangsklasse B eindigde in een 4-2-overwinning.

Door Bouke Tuit

Drie weken geleden zorgde de sneeuw er nog voor dat de thuiswedstrijd tegen Amersfoort niet door kon gaan. Vandaag was het wederom waterkoud, maar dat deerde de heren van Push niet.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Bredanaars op voorsprong. Na een kleine vijf minuten tekende Kjeld Ossel voor de 1-0. Push zag daarmee een veldoverwicht beloond worden. Dat overwicht behield Push zonder het verder in de score uit te drukken. De dreiging was er wel, echt grote kansen bleven uit.
Amersfoort deed met spaarzame uitvallen wat terug, maar kon ook geen potten breken. Tot tien minuten voor rust. Waar tot dan toe de schaarse mogelijkheden werden gemist, was het nu uit een strafcorner wel raak. Amersfoort toonde zich daarmee een lepe, efficiënte tegenstander. 1-1 was ook de ruststand.
De thee moet Jorgen Kwinkelenberg goed gesmaakt hebben, want koud in de tweede helft zorgde hij voor de 2-1-voorsprong. Push bleef vanaf die tweede goal de aanval zoeken. Het team voelde dat het Amersfoort aardig in de tang had. De tweede treffer van topscorer Kwinkelenberg was hier het bewijs van: 3-1. Kwinkelenberg mocht aantreden voor een strafcorner en schoot zijn tweede, en Push’ derde treffer binnen.
Lang genoten de heren niet van dit gat van twee treffers. Amersfoort bracht het verschil uit een knappe corner terug tot één. Een harde, strakke push belandde rechts naast de uitstekend spelende doelman Hendrikx: 3-2.

In de fase na de aansluitingstreffer hield Hendrikx zijn ploeg op de been. “Na de 3-2 gingen we achteruit hockeyen en maakten we het onszelf onnodig moeilijk..”, zag coach Dikmoet. “..maar met goede reddingen sleepte onze keeper het team door een moeilijke fase heen”, sprak hij vol lof over zijn doelman.
Diezelfde moeilijke fase eindigde toen Troy Sutherland de vierde treffer maakte. Een paar minuten voor tijd kwam Push er dreigend uit tot aan de cirkel van Amersfoort. Op zoek naar een corner kwam de bal voor de stick van de attente Sutherland die de bal hard binnenwerkte.

Coach Dikmoet, die onlangs nog verkondigde graag wat punten te willen pakken voor de winterstop, was zeer tevreden. Na de 1-2 overwinning vorige week uit bij MEP en de 4-2 winst van vandaag op Amersfoort, zit Push keurig in het linkerrijtje. “Voorafgaand aan het seizoen had niemand wat voor ons gegeven, en moet je kijken waar we nu staan.”
Matchwinner Jorgen Kwinkelberg deelde de mening van zijn coach: “Ik kan merken dat we stappen hebben gemaakt als ploeg.” Over de wedstrijd van vandaag was hij ook duidelijk: “We hebben te vaak wedstrijden gespeeld waarbij we maar één helft goed speelden, vandaag waren beide helften goed. We toonden veel initiatief zonder bal, waardoor we overal net een stapje eerder waren. En natuurlijk hadden we ook vandaag weer een fantastisch spelende keeper, dat mag best wel eens gezegd worden.”
Push gaat met een vijfde plaats de winter in en zal tot maart volgend jaar moeten wachten voor zijn volgende wedstrijd.