Cor en Laurens getrouwd in Glazen Huis

Nieuws

BREDA - Als buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand van Breda heeft Robert ten Brink Cor van Delft en Laurens Bijl getrouwd in het Glazen Huis. De echtgenoten betaalden daar 15.400 euro voor.

>> Meer Glazen Huis | Foto's huwelijk
>> Foto's dag 5 | Alle foto's

Beide mannen runnen een melkveehouderij in Schijf. Ze kennen elkaar al achttien jaar, en ontmoetten elkaar in Noord-Holland. "We waren voor elkaar bestemd. Het leek net of mijn broer binnenkwam, toen ik hem voor het eerst zag", zo citeerde Robert ten Brink het echtpaar.
Na wat inleidende woorden was daar het moment. In bijzijn van ouders, familie en getuigen stelde Ten Brink de vraag waar het om gaat. "Nu gaat het echt gebeuren. Laurens Bijl, neem je tot je echtgenoot Cor van Delft. Wat is daarop je antwoord?"

"Ja", was uiteraard het antwoord. En nadat ook Cor dé vraag met ja had beantwoord, verklaarde Ten Brink beide mannen getrouwd.

Voor de plechtigheid was het even stressen voor de ceremoniemeester. Er was gerekend op een man en een vrouw. “Een van de ringen moest deze ochtend nog snel gehaald worden.”

Niet alleen de ringen waren nog tot kort voor de plechtigheid onzeker. Ook de witte duiven zouden bijna niet opgelaten worden, zo vertelt de duiventeler. “Zodra het mistig is, laat ik ze de lucht niet in, ze kunnen dan de weg niet meer terug vinden en ik wil ze wel graag terug.”

Vanwege de kleine ruimte in het Glazen Huis moest de meerderheid van de familieleden en vrienden achter het glas toezien hoe de mannen het jawoord gaven. Met rood witte ballonnen in hun handen, stonden ze aan het raam gekluisterd om geen moment te missen.

Nadat de mannen de taart aangesneden hadden, was het tijd om te gaan. Met een oldtimer vertrokken ze van de overvolle markt. Voor een kort ritje richting Flinstering, waar het paar een receptie hield voor vrienden en familie. Later wacht Cor en laurens hun huwelijksreis naar het Carbische Canouan Island.

De taart, die nog in het Glazen Huis achterbleef, werd niet gewaardeerd door de dj’s. “We tellen tot tien en als dan niemand van de organisatie hem komt ophalen, dan gooien we hem naar buiten”, riep Paul Rabbering. En bij tien voegden Coen en Giel de daad bij het woord. Met een grote boog kletterde bruidstaart op de grond.