Niels de Jong ijzersterk op korte cross in Galder

Sport

GALDER - Menigeen had zich verheugd op een duel Okken - Bekers tijdens de TOF-cross in Galder over negen kilometer. Maar de Bredase atleet Bekers moest noodgedwongen thuis blijven vanwege griepverschijnselen. Baan-atleet Arnoud Okken won daardoor redelijk ontspannen in 30.27 minuten de sfeervolle Kerstcross in de omgeving van manege Galderzicht.

‘Runner-up’ Niels de Jong uit Chaam hield de regionale eer hoog door met overmacht de korte cross (4500 meter) winnend af te sluiten in 15.17 minuut. Evert van Nigtevecht en Guido Jonkers werden op afstand twee en drie.

De Jong, eerder dit crossseizoen al tweede in Baarle-Nassau en Waalwijk, had bewust gekozen voor deelname aan de kortste afstand. Zijn doelstelling is om vooral tijdens het NK in Rijen op 1 maart goed voor de dag te komen.

Begin januari neemt hij samen met een stevige selectie uit de trainingsgroep van CAT deel aan de wedstrijd van Spiridon op het NK-parkoers, om zeker niet voor verrassingen te komen staan tijdens het Nederlands Kampioenschap.