Wederom najaarscontrole politie

Nieuws politiecontrole

BREDA – De politie hield vrijdagavond wederom een grote controle. Het is al de derde keer deze maand dat een extra controle plaats vindt. Deze keer werden in Prinsenbeek, Teteringen en Breda-Noord 37 bekeuringen uitgedeeld.

De acties staan niet alleen in het teken van verkeersveiligheid, maar zijn ook nadrukkelijk gericht op het tegenhouden van inbrekers, straatrovers en overvallers. Uit ervaringgegevens blijkt dat dit soort criminelen in het najaar actiever zijn als het gaat om het plegen van strafbare feiten.

Een aantal buurthuizen en winkelcentrums zijn bezocht door agenten, waarbij jongeren zijn aangesproken. Bij een verlichtingscontrole werden 25 processen-verbaal aan fietsers uitgeschreven.

Twaalf automobilisten gingen op de bon voor diverse overtredingen, waaronder niet handsfree bellen. Op de Valdijk in Prinsenbeek is een alcoholcontrole gehouden. 25 automobilisten moesten een blaastest ondergaan. Geen van hen bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten.

In een woning aan de Baliendijk werd een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bestond uit ruim 200 oogstrijpe hennepplanten. De planten zijn in beslag genomen.