Bestuurder onder invloed aangehouden na ongeval

Politie

BREDA - De politie heeft zondag een 52-jarige automobilist uit Breda aangehouden. De bestuurder was vertrokken nadat hij op het Hoogeind tegen de achterzijde van een bestelbusje aan was gereden. Omdat er onenigheid was ontstaan over wie de auto had bestuurd, was de man vertrokken, zo verklaarde hij tegenover de politie.

De 44-jarige bestuurder van de bestelbus verklaarde dat hij rond 18.30 uur was aangereden op het Hoogeind, toen hij richting het Hooghout reed. De 52-jarige man had verklaard dat hij de bestuurder was geweest, maar de 44-jarige Bredanaar vermoedde dat dit de andere inzittende van de auto was. Deze man was zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij had hierop geweigerd op basis van de verklaring van de tegenpartij het schadeformulier in te vullen. Hierop was de tegenpartij vertrokken.

De politie hield de 52-jarige eigenaar van het voertuig aan in zijn woning in Breda. Hij verklaarde dat hij was weggegaan omdat de tegenpartij de papieren niet wilde invullen. Hij zou zelf de auto hebben bestuurd, zoals hij eerder tegenover de tegenpartij had verklaard. De man bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies hij 525 ug/l op het ademanalyseapparaat. Hij is na verhoor met een rijverbod van 5 uur en een boete van het OM in vrijheid gesteld.