Man achtervolgt inbrekers

Nieuws

BREDA - Een 47-jarige man uit Breda werd dinsdagnacht rond 03.50 uur wakker van gestommel in de buurt van zijn woning, De man opende het slaapkamerraam en zag twee inbrekers wegrennen.

Het duo verdween in de richting van de Abeelstraat. De man ging er achteraan en waarschuwde ondertussen de politie. Agenten startte vervolgens in de omgeving een zoektocht naar de twee inbrekers. Daarbij is ook een politiehond ingezet.

Bij controle bleek dat de daders geprobeerd hadden om de voordeur van de huis open te breken. De bewoner ziet een mogelijk verband met een voorval op zondagavond 18 oktober 2009. Toen werd er omstreeks middernacht aangebeld door vermoedelijk de dezelfde jongens.

In dezelfde nacht is er eveneens in een woning ingebroken aan de Groene Hil. De nog onbekende daders gingen er onder andere vandoor met de televisie en een computer.

Ook bij een kantoor aan de Ginnekenweg ging een inbreker er vandoor met de televisie. De flatscreen werd afgelopen nacht rond 05.00 uur uit de etalage gestolen.