NAC ontslaat stadionbeheerder Van Eenennaam

NAC

BREDA - NAC heeft stadionbeheerder Ton van Eenennaam ontslagen. 'Een onderzoek van een onafhankelijk extern recherchebureau heeft ernstige feiten van fraude opgeleverd, waardoor deze stap onvermijdelijk was', zo meldt de voetbalclub op haar website.

Eerder schorste de club Van Eenennaam. Een woordvoerder van NAC sprak al van een 'serieuze verdenking' tegen de oud-keeper. NAC gaat aangifte doen bij de politie.

Het ontslag heeft via een brief Van Eennenaams advocaat, Chris Liesker, bereikt. "Met de schorsing kregen we ook een brief binnen met aan aantal vage aantijgingen tegen mijn cliënt. De brief meldde niet specifiek waarvan mijn cliënt verdacht werd. Dat staat in deze brief wel", zo reageert Liesker.

Wat die aantijgingen precies zijn, laat de advocaat in het midden. "Ik heb morgen een gesprek met Van Eenennaam. Dan gaan we bespreken wat de brief en het ontslag in realiteit betekenen."

"NAC betreurt dat na zoveel jaren van samenwerking een einde aan de relatie moet komen", zo schrijft de voetbalclub. De functie van stadionbeheerder wordt waargenomen door Colin van Dorst.

Ton van Eennenaam zegt nog altijd onschuldig te zijn. Ook zijn advocaat bevestigt dat. "Voor zover ik weet kan mijn cliënt iedereen nog altijd recht in de oegen aankijken."