MKB’ers zien economie 2010 positief in

Nieuws

BREDA - Tweederde van de ondernemers van midden- en kleinbedrijven in Nederland zien de economie in 2010 positief tegemoet. Dat blijkt uit de MKB Marktmonitor 2009.

Bijna 3400 ondernemers uit allerlei sectoren zijn hierover ondervraagd. Volgens de woordvoerder van de Kamer van Koophandel ZuidWest- Nederland is het ondernemersvertrouwen in Brabant, en ook in Breda, weer aan het stijgen. Hij baseert dat op een onderzoek onder het ondernemersvertrouwen dat elk kwartaal uitkomt.

“Het economische herstel is licht te zien in met name de industrie”, vertelt hij. “De crisis was ook in de industrie als eerste te voelen, daarna kwam het pas in de rest van de sectoren. Nu begint het daar ook weer te herstellen. Bij de andere sectoren zoals de bouw zal het nog enige tijd duren, maar dat komt ook wel.”

Eigenaar van J&R Elektrotechniek in Breda merkte vorig jaar vooral dat het industrieel werk afnam, en er meer particulieren waren bij wie hij kon werken. “Ik vind het wel fijn om voor particulieren te werken, dan heb je meer vrijheid om je tijd in te delen”, vertelt hij. “Maar ik denk dat komend jaar wel weer aantrekt voor het industrieel werk.”