Afbeelding

Raad akkoord met ‘gentlemen's agreement’ ROC

Politiek

CENTRUM – De gemeenteraad gaat akkoord met de overeenstemming die het college van burgemeester en wethouders eerder deze week bereikte met het ROC West-Brabant rond de komst van een nieuwe sporthal op het voormalig JEKA-terrein.

De raadsvergadering van donderdagavond bracht geen zekerheid over een samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen. “Niets is zeker”, aldus wethouder Pieter Van Yperen. “We spreken van een gentlemen’s agreement. We hebben de intentie een overeenkomst te sluiten.”

De wethouder kan niet zeggen wanneer de overeenkomst precies wordt afgesloten. Eerst moeten diverse details van de plannen worden ingevuld. In januari tijdens de volgende commissievergadering komt dat ter sprake beloofde Van Yperen.

D66 diende een motie in, omdat de partij van mening is dat er totaal geen vooruitgang is geboekt. Fractievoorzitter Saskia Boelema sprak van een salamitactiek. “We zijn niets opgeschoten, want inhoudelijk is niets bekend. Dus waarom een blanco cheque geven .”

De PvdA snapte de kritiek van de democraten niet. Volgens de partij en de meeste andere raadsleden gaf de wethouder duidelijk aan dat de gemeente en het ROC samen verder willen. Dat was voldoende achtte een meerderheid van de raad.

“”Het is een broedende kip”, zei Miriam Haagh. “De gemeente en het ROC zijn er mee bezig.” De fractievoorzitter van de PvdA had geen trek in de motie. “We gaan in januari verder praten en dan zullen we er inhoudelijk op ingaan.”

De VVD die de motie wel ondersteunde vond dat de een complexe zaak als deze beter over de verkiezingen heen kan worden getrokken. “Ik krijg het gevoel dat het snel wordt doorgeduwd. Alsof er overhaast een paar miljoen doorgedrukt moet worden”, zei fractievoorzitter Hanneke van Maanen.

Een van de details wat gevoelig ligt in het project is de parkeerproblematiek. Verantwoordelijk wethouder Willems zei dat daarover nog geen conclusies kunnen worden getrokken. “We zijn al een tijd aan het praten, maar er zitten een paar haken en ogen aan. Maar ook hier is de intentie om er samen uit te komen.”