Getuige leidt politie naar fietsendief

Politie

BREDA - Alerte getuigen hebben de politie zondagmiddag op het spoor gezet van een vermoedelijke fietsendief. De politie arresteerde rond half twee op het Moerenpad een 16-jarige jongen uit Breda die verdacht wordt van fietsdiefstal. Hij zit vast.

Een getuige belde de politie zondagmiddag toen hij op het Moerenpad twee jongens op een scooter zag. Hij zag dat de knul die achterop zat een fiets vast had die kennelijk nog op slot zat. De jongen deed dat door het achterwiel op te tillen.

De getuige waarschuwde direct de politie. Agenten zagen op de kruising van de Rietdijk en de Venuslaan een fiets half tegen een boom aan liggen. Er stonden mensen bij die wezen op een scooter met daarop twee jongens. De dienders gingen achter deze scooter aan, de bestuurder negeerde het stopteken, dit gebeurde terwijl de bijrijder enkele keren achterom keek en dus zag dat de politie achter hen aan zat.

In een bocht sprong de bijrijder van de scooter af. Hij rende weg maar kon worden klemgereden en aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mededader. Ook wordt onderzocht waar de fiets gestolen is en wie de eigenaar daarvan is.