Logo bredavandaag.nl

NHTV Breda Nederlands kampioen debatteren

BREDA/ROTTERDAM - Het debatteam van de NHTV is afgelopen vrijdag de nieuwe Nederlands kampioen Amerikaans parlementair debat geworden op het HBO Debattoernooi 2010 in Rotterdam.


Voor het debatteam van NHTV Breda was dit de eerste deelname aan het HBO Debattoernooi dat voor de tweede keer werd georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en plaatsvond op de Hogeschool InHolland in Rotterdam. In de finale versloeg het Bredase drietal, bestaande uit Tim Vermeer (25), Paul Cuppen (23) en Jeroen Bruijns (20), de titelverdediger Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

Doordat het NHTV-team de hoogste totaal score behaalde in de voorrondes, kregen zij de keuze voorgelegd om voor of tegen de finalestelling "De overheid mag alleen nog studies financieren welke van nut zijn voor de arbeidsmarkt" te pleiten. Met het oog op een debat in met studenten kozen zij voor de rol van tegenstanders.

De heldere manier van debatteren met het presentatieniveau dat de NHTV debaters afleverden, gaf volgens de jury de doorslag voor de winst tegen de goed getrainde debaters van de HAN, Hogeschool Arnhem-Nijmegen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief