Stapavond: man te water, beroving en een aanhouding

Politie

BREDA - De nacht van donderdag op vrijdag was volgens de politie een 'rustige stapavond'. In verschillende horecagelegenheden was het carnavalsfeest al begonnen. Er werd een aanhouding verricht.

Om 03.50 uur hield de politie in de Nieuwstraat een 23-jarige Bredanaar aan voor wildplassen. Hij bleek in bezit van een kleine hoeveelheid GHB en cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Om 01.00 uur redde een getuige een dronken man uit het water op de Markendaalseweg. De 25-jarige Tilburger was onder invloed te water geraakt en kon er zelf niet meer uitkomen. De getuige hoorde de man om hulp roepen en heeft 112 gebeld en hierna de man boven gehouden tot de hulpdiensten kwamen en men de Tilburger uit het water kon halen. De man is door ambulancepersoneel in folie en dekens gewikkeld overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is hij in verband met onderkoelingsverschijnselen een nacht ter observatie opgenomen.

Om 04.10 uur werd een 26-jarige man uit Spaarndam op het Kasteelplein van zijn mobiele telefoon beroofd. Bij onderzoek in de omgeving werden geen personen aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeden. Na contact met de politie in Dordrecht konden in Dordrecht twee verdachten worden aangehouden. De 22-jarige mannen uit Dordrecht zijn overgebracht naar Breda voor verhoor. Beide verdachten ontkenden de diefstal te hebben gepleegd en zijn na verhoor in vrijheid gesteld.