De dames van Barons speelden zaterdag 31 oktober thuis in De Doelen tegen Kimbria. foto Guido van der Kroef

Vrouwen Barons verliezen strijd om vierde plaats

Basketbal

PRINCENHAGE - Het rechtstreekse duel om de vierde plaats hebben de basketbalvrouwen van Glaslijn/Barons niet kunnen winnen. Het werd 46-57.

De hele wedstrijd moest de thuisclub op de tenen lopen om het soepel scorende en hard verdedigende Yellow Sox te bestrijden. Tot 45-44 in de derde minuut van de vierde periode lukte dat, maar in de beslissende fase van de wedstrijd was bij Barons de pijp leeg en scoorde het niet meer. In die fase leed het Bredase team ook net te vaak balverlies. Daardoor kreeg Yellox Sox enkele scores op een presenteerblaadje.

In dit wedstrijdbeeld was het eigenlijk nog knap van Barons dat het de tweede en derde periode in Bredaas voordeel afsloot. Basis daarvoor lag in de verdediging die alert was om geen afstandsschoten tegen te krijgen. Daardoor werkte Barons de 12-18 achterstand uit de eerste periode helemaal weg. Bij 31-30 in de vierde minuut van de derde periode kwam Barons zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Vooral Claudia Weterings was sterk bezig onder het bord. Ze werd keurig aangespeeld en scoorde tegen 100 procent rendement.

Ook in de vierde periode kreeg Barons deze kansen. Eerst lukte dat nog met scores van Merel Hoogland en een driepunter van Asha Gommers maar vanaf het breekpunt 45-44 lukte er niets meer. Het verschil liep geflatteerd op naar elf punten verschil. Yellow Sox verdiende deze overwinning maar een kleiner verschil zou meer recht hebben gedaan aan de krachtsverhoudingen op het veld.

Scores: Claudia Weterings 13, Merel Hoogland 9, Asha Gommers 8, Janneke Brouwers 5, Joyce van Rijckevorsel 4, Liedewei Ratgers 4, Leontien Evers 2, Maartje Roozeboom 1, Anouk Goverde 0.

Glaslijn Barons ds1-Yellow Sox ds1 46-57 (12-18, 23-26, 38-36)