Breda slecht Delftse muur

Hockey

DELFT/BREDA – Het was zondagmiddag niet makkelijk om er doorheen te komen voor de heren van HC Breda. De muur die de Delftse studenten van DSHC hadden opgetrokken, hield lange tijd stand, maar uiteindelijk keerde Breda toch met een eenvoudige zege huiswaarts: 2-5.

Voor Breda was het zaak om de nare smaak van vorige week weg te spoelen. Bovendien moest de ploeg van Ton van Poppel wel winnen om in het spoor van koploper Forward te blijven.

Dit bleek nog niet zo makkelijk aangezien de thuisploeg erg verdedigend was ingesteld. “Je weet bij een ploeg uit de onderste regionen dat ze zullen knokken voor ieder puntje.” Dit betekende volgens de coach ook dat DSHC massaal voor het eigen doel bleef hangen.

Een kwartier voor rust was het Tim Ouborg die een van de vele aanvallen over rechts dan toch met een treffer bekroonde. Het was het gevolg van een groot overwicht dat de bezoekers hadden.

In de tweede helft liep Breda al snel uit naar een grotere score. Maarten Janus scoorde de 0-2, Robert Geers vergrootte de voorsprong naar 0-3 en later zelfs 0-4.

De Delftenaren deden uit de counter iets terug en ook in de laatste minuut, toen Breda niet meer zo nodig hoefde, wist de thuisploeg te scoren. Tussendoor had Tommy Wösten uit een strafcorner nog de vijfde Bredase treffer gescoord.