Afbeelding

ABBA-klokkenspel vanuit de Grote Kerk

Cultuur

CENTRUM – Mensen die vrijdagmiddag in de binnenstad liepen hebben misschien wel opvallende melodieën gehoord. Super Trouper, Mamma Mia, money money, en Thank you for the Music, stadsbeiaardier Jacques Maassen speelde samen met directeur van het Chassé Theater, Cees Langeveld ABBA-hits.

Aanleiding voor dit muzikale spel is de musical Mamma Mia! Die 24 maart tot en met 11 april in het Chassé theater te zien is. Beiaardier Maassen durfde het aan om samen met Cees Langeveld te spelen. “Wat veel mensen niet weten is dat Cees beiaard kan bespelen”, vertelt de Beiaardier.

“Tijdens mijn studie aan de Erasmus Universiteit kon ik kiezen om beiaard te leren spelen”, legt Langeveld uit. Toch is de directeur niet zonder voorbereiding achter de beiaard gaan zitten. “We hebben gisteren bij mij thuis nog gerepeteerd. Ik heb hem zelfs huiswerk meegegeven”, zegt beiaardier Jacques Maassen.

Of veel mensen het ABBA-klokkenspel vanmiddag hebben gehoord is de vraag. “Als mensen voor 100% meeluisteren kunnen ze het herkennen, maar als je niet oplet zul je niks merken van de bekende melodieën”, aldus Maassen.

Tijdens het klokkenspel was ook een gedeelte van de cast van de musical aanwezig. Robin van den Akker en Kok Hwa Lie waren onder de indruk van de melodieën die werden gespeeld op de Beiaard. “Zoiets maak je niet snel mee, het was een hele ervaring”, vertelt Kok Hwa.