‘Ik weet niet of ik volgend jaar nog hockey’

Hockey

BREDA - De spannende hockeyderby Zwart-Wit - Breda staat zondag op stapel. Voor Zwart-Wit speler Waldo Kock (26) kan het weleens de laatste ontmoeting zijn met de naaste concurrent. "Ik weet niet of ik volgend jaar nog hockey."

“Ik heb twijfels over of ik volgend jaar nog wel blijf hockeyen. Ik heb het druk met mijn baan als gymdocent, maar daarbuiten ben ik ook mede-eigenaar geworden van het zwembad van mijn ouders, De 3 berken, in Ulvenhout. Ik train natuurlijk twee keer in de week. En lager hockeyen is niks voor mij, ik wil altijd winnen.”

Teamsport
Op zijn zesde begon Kock met hockey. “Vooral mijn vader vond het belangrijk dat wij een teamsport gingen beoefenen. Vanuit Ulvenhout is het natuurlijk ook maar een klein stukje naar de club, die ligt aan de Galderseweg. Waarom ik en mijn zus uiteindelijk voor hockey hebben gekozen, weet ik eigenlijk niet. Maar we bleken het wel redelijk te kunnen. Terwijl onze familie geen geschiedenis met hockey heeft.”

“Voor de komende wedstrijd staat er niet veel druk op me. We zitten nu zeg maar in een negatieve spiraal, de laatste twee wedstrijden voor de winterstop hebben we verloren. Wij kunnen nu toch niet meer winnen. Maar bij de Heren 1 van Breda hangt er meer vanaf. Zij staan tweede.”

Surveilleren
De middelbare school waar hij gymdocent is, Mencia de Mendoza, is een echte hockeyschool. “De vorige keer dat we tegen Breda H1 moesten spelen, hadden de leerlingen een toetsweek. Toch zijn er leerlingen komen kijken. Ik hoop dat we net als de vorige keer gaan winnen, dan kan ik net als de vorige keer surveilleren met mijn Zwart-Wit-shirt aan. Ook leerlingen die voor een andere hockeyclub spelen feliciteerden me de vorige keer met de overwinning.”

“Op mijn vijftiende speelde ik mijn eerste wedstrijd in het eerste, samen met Aad van Rijswijk. Ik zit nu nog steeds met hem in een team; we spelen inmiddels al weer twaalf seizoenen samen en dat vind ik toch wel bijzonder.”