Peter Dwars, Bredase deelnemer aan Stylist van de Sterren. foto SBS/Elvin
Peter Dwars, Bredase deelnemer aan Stylist van de Sterren. foto SBS/Elvin

'Het is apart dat mensen je op tv voorbij zien komen'

Nieuws

HAAGSE BEEMDEN - In het NET5 programma 'Stylist van de Sterren' gaan zes modefanaten de strijd met elkaar aan. Een van die kandidaten is de Bredanaar Peter Dwars (20). “Toen ik hoorde dat ik mee mocht doen had ik een glimlach van ‘oor tot oor’”

De winnaar wint een droombaan als stylist bij een grote modeketen, bovendien mag hij of zij Bastiaan van Schaik, stylist en jurylid van het programma, assisteren tijdens de komende Amsterdam International Fashion Week.

Talent
“Toen ik op Net5 de oproep van Bastiaan van Schaik en presentatrice Suzanne de Jong zag voor het nieuwe programma 'stylist van de sterren' wist ik meteen dat dit iets voor mij was”, vertelt Dwars. De student Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam zou dolgraag stylist willen worden. De mogelijkheid om te laten zien wat hij kan is voor hem een uitdaging. “Op school leer je heel veel, maar de praktijk is natuurlijk een nog betere manier om te leren."

Naast zijn schoolwerk is Dwars druk met andere werkzaamheden. Hij wordt met regelmaat gevraagd om als stylist te werken tijdens fotoshoots. Voor Dwars is het heel belangrijk om al in de praktijk te laten zien wat hij kan. “De creativiteit, de spontaniteit en het creëren van een mooi beeld voelt heel goed. De energie die daaruit voortkomt geeft een heel ‘stoer’ gevoel.”

Breda
Dwars woont al 16 jaar in Breda. Hoewel hij studeert in Rotterdam, moet hij er niet aan denken om te verhuizen. “Telkens als ik met de trein weer aankom in Breda voelt het als thuiskomen. Breda is een grote stad, maar er is ook nog rust te vinden. Persoonlijk vind ik het soms net een dorp.”

Op modegebied kan er volgens Dwars nog wel wat verbeterd worden in Breda. “Breda is een grote stad met genoeg winkels, maar als ik aan een modestad denk, denk ik aan leuke boetiekjes, modeontwerpers die hun eigen creaties verkopen en unieke winkeltjes die je niet overal vindt. Breda heeft heel veel supermooie, gave en goede winkels. Maar de individuele en vernieuwende winkels heeft Breda nog niet.”

Toekomst
"Mocht ik winnen dan ga ik zeker niet stoppen met school, op de opleiding leer ik zoveel. Als er iets een hele mooie aanbieding voorbij komt of een gave baan dan neem ik die uitdaging graag aan, maar wel in combinatie met mijn school. Ik heb gemerkt dat ik het zo fijn is om een goede basis te hebben. Kennis is macht wordt vaak gezegd, voor mij gaat 'creativiteit is macht’ meer op."

Stylist van de Sterren, vanaf 7 april elke woensdagavond om 22.00 uur op NET5