'In de Knollentuin' opent later en zonder naam

Economie

BREDA – Marja Nooijens is de nieuwe uitbaatster van restaurant ‘In de Knollentuin’, bij kinderboerderij Wolfslaar. Zij wil haar deuren een maand later dan aangegeven openen, op 1 februari 2010.

“Het opknappen van het pand vergt heel veel tijd en werk. Ik heb de gemeente gevraagd of ik in plaats van januari in februari mag openen, en het ziet er naar uit dat dat wel gaat lukken”, aldus de nieuwe eigenaresse.

In mei 2008 sloot de Voedsel- en Waren Autoriteit 'In de Knollentuin' van toenmalige eigenaar Ed de Boer. Het restaurant was hygiënisch niet op peil. Dit voorjaar is de huurovereenkomst tussen De Boer en de gemeente ontbonden. Nooijens heeft geen contact meer gehad met de vorige eigenaar.

De 48-jarige Marja Nooijens werkt pas anderhalf jaar in de horeca, bij het Leescafé in de Nieuwe Veste. “Ik heb een baan gehad bij de ABN, in de thuiszorg en ik hielp een vriendin wel eens in haar café. Doordat ik de eigenaresse van het Leescafé ken, ben ik in het vak gerold.” Haar bazin vindt het jammer dat Marja vertrekt, maar is wel erg blij voor haar. Ze is haar personeelslid niet meteen kwijt, want Nooijens blijft de maand december gewoon zo veel mogelijk werken.

In de Knollentuin is altijd een onderwerp van interesse geweest voor de Bredase. “Het is een pand op een erg leuke plek, er zijn veel kinderen en ik kan er veel creativiteit kwijt. Contact met mensen is altijd leuk.” In het pand wordt alleen verbouwd wat nodig is. “We moeten nog veel schoonmaken en de keuken opnieuw betegelen.” Over twee jaar wordt het pand door de gemeente afgebroken en komt er een nieuw paviljoen voor in de plaats.

De opening van haar nieuwe restaurant wil Marja feestelijk vieren. De gemeente wordt ook bij de viering betrokken. “Welke naam het restaurant gaat krijgen, weet ik nog niet. Misschien schrijf ik wel een prijsvraag uit!”