Eigen foto
Eigen foto

'We winnen en verliezen als team'

Hockey

BREDA – Milan van Baal en Mark Rijkers (beide 17) spelen nu drie jaar bij Push. Inmiddels gaat het ze zo goed af bij de A1 dat ze meespelen met het eerste herenelftal. Ook hebben ze aanbiedingen gehad van clubs uit de hoofdklasse. Toch denken zij er niet aan om hun club te verlaten.

Goed gevoel
“Ik heb het bij Push naar mijn zin”, vertelt Milan van Baal. De eerstejaars student marketing en communicatie aan het Johan Cruijff College in Roosendaal heeft nu ongeveer vijf wedstrijden meegespeeld met heren 1. Ook is hij benaderd door vier clubs. Waaronder Tilburg en Rotterdam, beide uitkomend in de hoogste divisie.

"Dit jaar is het helemaal nieuw voor mij, in tegenstelling tot Mark die al eerder met de heren meespeelde. Ik pak af en toe een goaltje mee en hoop goed te presteren." De heren staan op dit moment op de vierde plek na de nederlaag van afgelopen zondag tegen nummer twee Klein Zwitserland.

Rijkers, eerstejaarsstudent Commerciële Economie aan de Avans merkt dat het teamgevoel bij heren 1 goed zit. "We winnen en verliezen als team. De gemiddelde leeftijd van de heren is 21 jaar, wij zijn dus wel wat jonger, maar daar merken we niks van."

Hoge verwachtingen
Ondertussen spelen de jongens natuurlijk gewoon bij de A1. Daar staan ze op het moment op de eerste plek. Gaan ze dit jaar opnieuw Nederlands kampioen worden? "Het is wel de bedoeling dat we dit jaar weer kampioen worden met de A1, net als vorig jaar", zegt Rijkers. "Dus dit jaar heeft iedereen natuurlijk hoge verwachtingen. We zijn nog steeds een jong team en toch dit jaar weer wat scherper geworden."

"Vorig jaar was het fantastisch. Het winnen voelde natuurlijk heerlijk", aldus Rijkers. Toch moet er volgens Van Baal nog wel wat gedaan worden voor die prestatie bereikt is. "We moeten keihard blijven werken aan onze eigen kwaliteiten om uiteindelijk kampioen te worden", vertelt hij. Ook vorig jaar werd het kampioenschap namelijk niet zonder slag of stoot bereikt.

School op de eerste plaats
Rijkers geeft aan dat school op de eerste plaats staat. "Hockey is leuk, maar ik wil wel echt mijn diploma halen. En daarna zelfs nog verder studeren." Daar is Van Baal het mee eens. "Als je ook maar een kleine blessure oploopt, is je hockeycarrière ineens niet meer zeker. Dan heb je altijd je diploma nog."

Op zondag 2 mei spelen de heren 1 om 14.45 uur thuis tegen Alkmaar. Zondag 15 mei spelen de jongens van A1 thuis tegen nummer 3, Kampong uit Utrecht.