Nederlaag voor Bredase hockeydames

Hockey

NIJMEGEN/BREDA - Ondanks een voorsprong van 2-1 net voor de rust, is Breda Dames 1 er niet in geslaagd van het Nijmeegse Union te winnen. De dames begonnen sterk, maar legde het uiteindelijk af. 3-2.

Voor coach Erik Verzijden was het een spannende pot. “Union is mijn vorige werkgever, dus winnen was wel leuk geweest”, zegt hij. “We begonnen goed, maar kwamen mijns inziens onverdiend op achterstand door een strafcorner”, legt Verzijden uit. “Maar doordat we druk bleven zetten, maakten we al snel de gelijkmaker.”

Floor van Straaten wist uit een strafcorner de gelijkmaker te scoren. Zeven minuten daarna ontstond voor Pauline van Kerkwijk de kans om op voorsprong te komen. Uit een veldgoal volgde de 2-1 voor Breda.

De voorsprong waarmee Breda de rust in ging, wordt daarna door de Nijmeegse dames snel weer omgezet in een gelijkspel. “Ze begonnen na de rust meer risico’s te nemen”, zegt de coach. “Wij hielden dat niet goed bij waarna uit een strafcorner de 3-2 volgde.”

Verzijden keek ook met een schuin oog naar de wedstrijd die Alecto die zondag speelde. Bij winst van Alecto, zou degradatie van de dames van Breda een feit zijn. Dat gebeurde niet. Alecto verloor.

Zondag 9 mei is het voor de Bredase dames erop of eronder thuis tegen Alecto. Beide teams strijden dan voor het behoud van de overgangsklasse.