Push dames 1 klopte zondag 25 april Groen-Geel met 4-1. foto Guido van der Kroef
Push dames 1 klopte zondag 25 april Groen-Geel met 4-1. foto Guido van der Kroef

Push zet eerste stap naar hoofdklasse

Hockey

AMSTELVEEN/BREDA - De dames van Push hebben zondag een goede eerste stap gezet voor promotie naar de hoofdklasse. De Bredasen wonnen met 1-3 bij Hurley. Woensdag om 20.30 uur kan de Bredase ploeg promotie naar de hoofdklasse veiligstellen.

De wedstrijd in Amstelveen begon aftastend. Het spel golfde daarbij op en neer maar gescoord werd er lange tijd niet. “Hurley startte beter en zette ons onder druk, maar ik vond het van beide kanten matig”, zag coach Niels Thijssen. “In die fase hoop je dat je geen klungelgoal tegen krijgt.”

“Na de rust kwamen we heel goed uit de startblokken.” Thijssen zag zijn ploeg op 0-1 komen nadat een afgeslagen strafcorner van Lieke van Wijk voor de stick van Maartje van der Vis kwam. Deze schoot de 0-1-voorsprong op het Amstelveense scorebord.

Met de jeugdige Van Wijk had Thijssen een goed alternatief achter de hand voor de strafcorner. Specialiste Saskia Gooskens moest namelijk met een blessure toekijken hoe haar collega’s het er van af zouden brengen.

Van Wijk leek zelf de 0-2 te maken. Maar waar haar strafcorner raak ging, was de arbiter te vroeg met fluiten. Hij gaf een strafbal in plaats van voordeel. Malou Pheninckx hield haar zenuwen in bedwang en schoot de 0-2 alsnog binnen vanaf de stip.

Bij 0-2 was de wedstrijd gespeeld, al kwamen de bezoekers nog enige tijd onder druk te staan. Hurley wist niet te scoren en Push kon uit een break-out zelfs de 0-3 binnenwerken. Het was opnieuw Maartje van der Vis die scoorde.

In de voorlaatste minuut scoorde Hurley uit een strafcorner de 1-3. Maar die treffer was enkel voor de statistieken.

Push kan aanstaande woensdag om 20.30 uur de klus klaren. Dat die ontmoeting thuis is, zegt Thijssen niet zoveel. “We maken ons niet druk om de omstandigheden. We gaan onze huid gewoon heel duur verkopen.”