Afbeelding

Push dames 1 moet op herkansing

Hockey

BREDA - De vrouwen van Push zijn er voor de tweede maal niet in geslaagd om thuis van Hurley te winnen. Ze missen hierdoor directe plaatsing naar de hoofdklasse en zullen evenals vorig jaar op herkansing moeten tegen Pinoké uit Amsterdam. De wedstrijd eindigde zaterdagmiddag in: 1-2.

Evenals woensdag schoot Hurley uit de startblokken en drong het Push daarbij naar achteren. Een verdedigingsfout aan Bredase zijde leidde er toe dat Hurley al binnen een paar minuten had kunnen scoren. De bal belandde echter op de paal. Push werd overrompeld en het duurde even voordat de thuisploeg zich daarvan wist te herstellen.

In de fase daarna leken de dames wat beter in het spel te komen. Een kans van Irene Olde Hengel was het gevolg, maar de bal ging via de Hurley-doelvrouw naast. Toch bleef het veldspel van de thuisploeg moeizaam.

Hurley, dat veel strafcorners mocht nemen, bleek weinig efficient. Mede door goed optreden van keepster Claire Hendriks liepen vijf strafcorners op niets uit. Bij de zesde corner moest ook Hendriks het hoofd buigen: 0-1.

Vroeg in de tweede helft kreeg Push een grote kans, maar het leek de dames zaterdagmiddag niet gegund want ook deze bal ging niet in het net. De 0-2 uit wederom een strafcorner, leek de nekslag. Hurley combineerde vlotter en beter, en Push kwam er maar mondjesmaat uit. Coach Niels Thijssen was het hier niet helemaal mee eens: "Ik heb vandaag een ploeg gezien zoals ik die wilde zien."

De dames weigerden echter de handdoek in de ring te gooien en bleven op zoek naar de aansluitingstreffer. Lieke van Wijk was dichtbij, maar de hoek was te klein geworden om doeltreffend uit te halen.

Vijf minuten voor tijd was het eindelijk raak. De achtste strafcorner werd benut door Marieke van der Vis. Maar het bleek te laat, want het slotoffensief richtte niets meer uit.

Na het eindsignaal lieten de speelsters de tranen de vrije loop, beseffend dat er opnieuw een grote kans op promotie verkeken was. Het zal voor coach Thijssen dan ook een klus worden om zijn dames weer op te peppen voor de herkansing tegen Pinoké. Al heeft hij hier vertrouwen in: "We hebben gewoon nog een hele mooie kans tegen Pinoké en die moeten we met beide handen aangrijpen."

Zaterdag 29 mei neemt Push het in Breda op tegen de nummer elf uit de hoofdklasse. De return volgt een dag later in Amsterdam. Een eventuele derde wedstrijd wordt op 5 juni gespeeld in Breda.

za 29 mei Push - Pinoké
zo 30 mei Pinoké - Push
(za 5 juni Push - Pinoké)