Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Drie aanhoudingen op stapavond

Politie

CENTRUM - De agenten in het uitgaanscentrum van Breda hebben de zaterdagnacht een redelijk rustige dienst gehad, meldt een politiewoorvoeder. Opnieuw waren er veel groepen in de stad, die gelet op de ervaringen van vrijdagnacht, actief werden aangesproken en benaderd.

Daarbij werden nadrukkelijk nog eens de spelregels in Breda uitgelegd en ook het "Weekendje Weg" kwam daarbij nadrukkelijk aan bod. Dit heeft goed gewerkt. Er werden tijdens enkele incidenten drie arrestaties verricht.

Rond 02.00 uur werden op de Haven achtereenvolgens een 18-jarige jongeman uit Graz (Oostenrijk) en een 17-jarige Bredanaar aangehouden. De Oostenrijker werd opgepakt omdat hij zich al de gehele avond hinderlijk en overlastgevend gedroeg, hij weigerde het uitgaanscentrum ook na herhaald vragen door agenten te verlaten. De 17-jarige Bredanaar bemoeide zich met de arrestatie en werd ook gearresteerd toen hij niet voldeed aan de vordering om te vertrekken.

Een 17-jarige jongen uit Teteringen werd omstreeks 04.00 uur op de Havermarkt aangehouden nadat hij een medewerker van een café, waar hij buiten gezet, bedreigd had met de woorden "Ik maak je af". Volgens de verdachte was hij nogal hardhandig daar buiten gezet.