Afbeelding

Van oplichting beschuldigde ‘groenteboer’ sluit zaak

Zakelijk

PRINSENBEEK – Uitbater M.V., van groentewinkel Eet Smakelijk in Prinsenbeek, sloot afgelopen zaterdag zijn zaak. De van oplichting beschuldigde ondernemer laat via zijn advocaat weten geen heil meer te zien om door te gaan.

Bedrijfsleidster Wilma Klemans kreeg net als de rest van het personeel een brief van advocatenkantoor BarwegenBindels uit Utrecht. In de brief werden ze gesommeerd de zaak per direct te sluiten.

Klemans verwacht dat V. nooit meer terug komt. “We hebben zaterdag de deuren op slot gedaan. We vinden de manier waarop het gaat heel vervelend. Ik zou graag met hem om de tafel gaan om eens te praten, maar dat zit er blijkbaar niet in.”

Volgens de bedrijfsleidster is er vorige week nog wel contact geweest met V.. Die vertelde dat alles goed zou komen. De salarissen van het personeel van mei staan namelijk nog open. “De huur is voldaan, maar ons loon is tot april betaald. Dan zie je de aanmaningen binnenkomen en daarbij zet je dan wel vraagtekens.”

V. is door meerdere ondernemers uit Prinsenbeek beschuldigd van oplichting. Een aantal hebben bij de politie aangifte gedaan. Hij zou bij hen voor meer dan 100-duizend euro aan schuld hebben openstaan.

Het personeel van de groentezaak wacht voorlopig af wat er staat te gebeuren, “Ik heb rechtsbijstand ingeschakeld, meer kunnen we voorlopig niet doen. Ik weet ook niet precies wat er speelt.

V. is niet bereikbaar voor een reactie en zijn advocaat gaf geen commentaar.