Bredaas e-book met tips over beter LinkedIn-gebruik

Economie

CENTRUM - LinkedIn is handig. Daar zijn veel professionals het wel over eens. Maar het kost al snel veel tijd. De Bredase ondernemers Stijn Zeeman en Rogier van Wagtendonk vonden de oplossing en vertrouwden die toe aan een e-book: Tijdwinst met LinkedIn.

- Jullie boek heet Tijdwinst met LinkedIn. Hoeveel tijd steken mensen nu in LinkedIn?
“Daar zijn geen officiële statistieken van, maar Nederland telt inmiddels wel meer dan 2 miljoen geregistreerde gebruikers en dat merk je. Kijk maar eens in je omgeving hoeveel mensen actief zijn en hoe vaak je wordt uitgenodigd door bekende. Dan kun je wel aannemen dat de gemiddelde gebruiker er steeds meer tijd aan besteedt.”

Volgens Zeeman komt dat ook doordat LinkedIn werkt. “Het is een ideale manier om nieuwe contacten via je bestaande netwerk op te doen. Gebruik van LinkedIn is natuurlijk geen doel op zich, maar het is een uiterst handig hulpmiddel om sneller je doelen te bereiken.”

- Maar het kan dus beter. Wat doen we verkeerd dat we 50% tijdwinst kunnen boeken?
“Verkeerd is een groot woord, maar het kan wel slimmer. Tijdens onze lezingen lieten gebruikers weten LinkedIn wel te begrijpen en ook de voordelen te zien, alleen waren veel mensen van mening dat het zoveel tijd kost. Volgens ons komt dat omdat de standaard instellingen van LinkedIn niet voldoen. Dat kan met enkele aanpassingen snel verbeterd worden en dat leggen we dan ook graag uit in ons e-book.”

- Geef eens een voorbeeld.
“Bijvoorbeeld de hoeveelheid berichten die je ontvangt wanneer je bent aangemeld bij een groep. Waarvan een groot deel niet relevant is voor jou. Dat is eenvoudig aan te passen. Met de aanpassingen ontvang je alleen nog maar relevante berichten en ben je niet meer nutteloos berichten aan het verwijderen uit je inbox omdat ze niet relevant zijn.”

- Nog een tipje van de sluier?
“Ook leggen we uit hoe je een veel opgeruimdere e-mailbox kunt houden. Relevante berichten eerst, niet relevante berichten komen automatisch in een aparte map terecht. Pure tijdwinst, keer op keer. En het grote voordeel is dat je het niet meer zelf hoeft uit te zoeken, want dat hebben wij al voor je gedaan.”

- Wanneer dachten jullie dit schrijven we op?
“Nadat we er veel vragen over kregen en telkens hetzelfde aan het uitleggen waren besloten we het op te schrijven in het e-book. Dat boek hebben we bovendien verrijkt met video's, zodat ook echt iedereen het voor elkaar kan krijgen!”

- En hoe vaak hebben jullie het video e-book al verkocht? En wat zijn de reacties?
“Inmiddels is het e-book al meer dan 100 keer verkocht. De reacties zijn heel uiteenlopend van ‘had je dat niet eerder kunnen vertellen?’ tot ‘super handig die videouitleg, zelfs dummies zoals ik kunnen het nu’.”

- Als ik jullie boek koop, wat doe ik dan in elk geval nooit meer verkeerd?
“Je zult meer resultaat boeken in minder tijd. Doordat je nooit nutteloze handelingen aan het doen bent, als bijvoorbeeld dagelijks e-mails uit je inbox te verwijderen, omdat ze niet interessant zijn. Je ziet ook alleen de status updates die relevant zijn voor jou, om nog maar eens wat te noemen. Dat leren we je.
En o ja, je loopt geen enkel risico, met de ‘Geen 1 uur tijdwinst? 100% geld terug garantie!’”

Het boek kun je aanschaffen via deze link