Door een bommelding moesten 1200 ambtenaren in het Stadskantoor evacueren. Loos alarm, bleek een uur later. foto Erik Eggens
Door een bommelding moesten 1200 ambtenaren in het Stadskantoor evacueren. Loos alarm, bleek een uur later. foto Erik Eggens

Gemeente raadpleegt Bredanaar over bezuinigingen

Economie

BREDA – De gemeente gaat in gesprek met alle burgers van Breda over de bezuinigingsopgave waar de stad voor staat. Deze zogenoemde takendiscussie bestaat uit vier gesprekavonden op het stadkantoor. Alle Bredanaren met goede ideeën en/of inzichten zijn welkom.

“Een soort ‘Het beste idee van Breda’”, zegt Klaas Dijkhoff, woordvoerder van gemeenteraad voor de takendiscussie, verwijzend naar het SBS-programma ‘Het beste idee van Nederland.’ Dijkhoff wil zeker niet spreken van een noodkreet. “Bezuinigen kunnen we zelf ook” zegt hij. “De avonden moeten zorgen voor goede ideeën, kennis en inzichten van Bredanaars zelf.”

De eerste tekendiscussieavond vindt plaats op 24 november. De eerste avond moet een breed opgezet publiekgesprek worden over onder meer veiligheid, sport, cultuur en wonen. Daarna volgen nog drie avonden met specifiekere thema’s op 8 en 15 december en op 12 januari 2011.

Nadat alle ideeën zijn geïndexeerd, moeten twee speciale raadsvergaderingen er voor zorgen dat er spijkers met koppen worden geslagen. “De eerste vergadering is oordeelvormend, de andere besluitend”, aldus Dijkhoff. “Die keuzes kunnen terug te zien zijn in de begroting voor 2012. Die moet uiteraard wel sluitend zijn.”