Afbeelding

Directie Efteling lector op NHTV

Algemeen

BRABANTPARK - De Efteling en NHTV Academy for Leisure versterken hun samenwerking met twee Bijzonder Lectoraten. Zowel de directeur als de voorzitter van de directie van het pretpark gaan zich inzetten voor de hogeschool.

Bart de Boer, voorzitter van de Directie van de Efteling, wordt Lector Business Development en Efteling directeur Olav Vugts wordt Lector Storytelling en Imagineering.

De Boer gaat zich toeleggen op het versterken van de relatie tussen de vrijetijdsindustrie en andere partijen. Daarbij richt hij zich voornamelijk op de ontwikkeling van de regio Midden-Brabant.

Vugts zet zich als Lector Storytelling & Imagineering in voor de ontwikkeling van deze vakgebieden. Tevens is hij de drijvende kracht achter de Efteling Academy, een talentontwikkelingsprogramma op het gebied van imagineering van de Efteling en NHTV.

"Het unieke van de Efteling Academy is dat zowel studenten als professionals van de Efteling aan het programma deelnemen. Studenten krijgen hierdoor de kans om van én samen met deze professionals te leren", aldus Moniek Hover.

De Efteling en NHTV startten hun samenwerking in september 2009 met de Efteling Academy. Jaarlijks volgen acht vierdejaars studenten imagineering een programma onder leiding van Vugts en Moniek Hover, Lector Storytelling & Experience.

De studenten richten zich op projecten op het gebied van belevenissen en merken. Ook verzorgen experts uit binnen- en buitenland workshops op het gebied van beleving, storytelling, onderzoek en creatieve project- en procesontwikkeling.