Afbeelding

SP geeft GroenLinks en VVD statistiekboeken cadeau

Politiek

BREDA – De SP Breda gaat de fracties van GroenLinks en VVD boek ‘Statistiek voor Dummies’ cadeau doen. Tussen de drie partijen ontstond onenigheid over de waarde van het SP-onderzoek naar koopzondagen.

Uit het SP-onderzoek bleek dat maar weinig winkeliers zaten te wachten op de extra koopzondagen.

De VVD vond het onterecht dat de SP het onderzoek had gepresenteerd als ‘mening van de ondernemers’. “Maar de helft van de respondenten is helemaal geen ondernemer”, zei VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Hij vond het niet kunnen dat de SP ook bedrijfsleiders en andere werknemers had ondervraagd.

GroenLinks-fractievoorzitter Selçuk Akinci twijfelt ook aan de uitkomst van de enquete. “Van deze cijfers heb ik geen onderbouwing gezien.” Hij wil dat de SP eerst met onderzoeksgegevens komt. "Dan pas kan ik kijken of ik het serieus kan nemen’, zegt hij op Twitter.

SP-raadslid Joyce van der Sanden, initiatiefneemster van de enquête, verbaast zich over de reactie van de Dijkhoff en Akinci. “In plaats van eens te luisteren naar degenen om wie het gaat, namelijk de ondernemers in de binnenstad, komt men met onzinnige argumenten en drogredenen”, vindt zij.

“De SP heeft onder deze 440 winkeliers een enquête verspreid en in totaal 160 ingevulde enquêteformulieren teruggekregen, waarvan 72 door zelfstandig ondernemers ingevuld waren, 6 door franchisenemers, 56 door bedrijfsleiders en 26 door overig personeel.”