Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Fietser overlijdt na aanrijding

Politie aanrijding

GINNEKEN - Een verkeersongeval heeft donderdagavond het leven geƫist van een 88-jarige man uit Breda. De Bredanaar werd op de Bouvignelaan door een auto aangereden.

De automobilist die bij het ongeval betrokken was maakte zich snel uit de voeten. De politie is nog steeds op zoek naar de bestuurder.

Ter plaatse troffen de hulpdiensten op straat een zwaar gewonde man aan. Een getuige meldde dat een auto die betrokken was bij het ongeval was weggereden. Het slachtoffer, een 88-jarige man uit Breda, werd met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar hij enkele uren later overleed.

De politie zette direct de weg af en startte een uitgebreid sporenonderzoek. Ook werd in de omgeving gezocht naar de betrokken auto. Ter ondersteuning zette de politie het middel SMS-Alert in.

Volgens een getuige zou de betrokken auto donker gekleurd zijn van vermoedelijk het merk Ford Escort. Deze auto zou door de klap mogelijk schade aan de voorzijde hebben. Agenten troffen kort na de aanrijding in de Dillenburgstraat een auto aan die voldeed aan de opgegeven kenmerken. De bestuurder, een 39-jarige Bredanaar werd aangehouden. Onderzoek op het bureau wees uit dat de man niets met de aanrijding van
doen had.