Actie SP tegen bezuiniging sociale werkvoorziening

Politiek

BREDA – De SP heeft maandagochtend geprotesteerd bij BSW tegen de geplande bezuinigingen op de sociale werkvoorziening. De partij deelde pamfletten uit in het teken van de landelijke actie 'Armoede werkt niet'.

De pamfletten van de SP zijn door zowel directie als personeel enthousiast ontvangen. In de pamfletten wordt aandacht gevraagd voor een manifestatie op 27 november in de Brabanthallen in Den Bosch. SP-leider Emile Roemers en PvdA-leider Job Cohen zullen hier gaan spreken, en daarnaast vinden verschillende optredens plaats.

De directeur van BSW, Remco van der Sanden, vindt het belangrijk dat er actie wordt gevoerd. β€œEr moet ruim 300 miljoen bezuinigd worden. Wij moeten hier 1,1 procent van op ons nemen, wat niet niks is.” De vorm waarin bezuinigd gaat worden is nog niet duidelijk.

Als de bezuinigingen worden doorgezet moeten mensen met een arbeidsbeperking een gedeelte van hun inkomen inleveren. Daarnaast zouden 30-duizend mensen hun baan in de sociale werkvoorziening verliezen.

De afgelopen twee weken hebben al 10-duizend mensen de petitie tegen de bezuinigingen op sociale werkvoorziening getekend op www.armoedewerktniet.nl. Bij BSW wordt gekeken hoeveel mensen er naar de manifestatie in Den Bosch willen om te protesteren. Als dit er genoeg zijn zorgt de SP voor busvervoer.