NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

NAC krijgt lening van financiers

NAC

STEENAKKER - Financiers van NAC geven de club een een kapitaalinjectie. Het zou om twee miljoen euro gaan. Het bestuur en de financiers van NAC hebben elkaar gevonden in een lijn die NAC verder moet brengen.

Dat meldt NAC op haar website. Met een extra lening wordt de liquiditeit op korte termijn veiliggesteld, terwijl bestuur en financiers samen een toekomstplan ontwikkelen om het vermogen te versterken.

Een aandelenemissie, zoals Jan Hoppen van HEJA projectontwikkeling eerder in gedachten had, behoort tot de mogelijkheden.

De afgelopen weken zijn er discussies geweest tussen verschillende partijen. Maandagavond kwamen die partijen, bestuur, financiers en deelnemers in het spelersfonds Rat Verlegh bijeen in het stadion. Zij hebben ervoor gekozen om hun energie te bundelen om de toekomst van NAC te versterken.

De partijen gaan met elkaar bekijken welke structuur het beste bij een volksclub als NAC past, zo spraken zij af. Zoals bekend wil het bestuur af van zelfbenoeming en wil het bestuur daarbij alle stakeholders rond NAC (sponsors, supporters, financiers, andere belanghebbenden) betrekken.

Een commissie, met onder anderen NAC-voorzitter Bas van Bavel en sponsor Jan Hoppen, gaat bekijken hoe dat vorm kan worden gegeven.