De laatste aanwijzingen van Peter Maas in de blessuretijd. Baronie won met 1-0 van Desk en is nu koploper in de hoofdklasse B. Wijnand Nijs

Baronie schiet niets op met gelijkspel

Voetbal

BLAUWE KEI - Het 0-0-gelijkspel tegen Hollandia voelde zondag voor Baronie als een nederlaag. Het schamele punt dat het duel opleverde, is onvoldoende om aansluiting te krijgen bij de andere mindere broeders in de topklasse.

Baronie staat door het gelijkspel nog steeds onderaan, op die plek beland door de vrijwillige tussentijdse degradatie van Dijkse Boys uit de topklasse. De drie punten waren dus meer dan welkom voor de Bredanaars. Dat zat er niet in. In de eerste helft mocht de thuisploeg twee keer van geluk spreken dat de bezoekers niet op voorsprong kwamen. Een keer werd een doelpunt na overleg alsnog afgekeurd wegens buitenspel, de tweede keer ramde een van de Hollandia-spelers de bal op de paal.

In de tweede helft had Baronie meer grip op het spel en creƫerde het ook kansen. De beste was voor Van Wanrooij, die zijn vrije trap echter op het nippertje gekeerd zag door doelman Van Nijnatten. In de slotfase speelden beide ploegen alles of niets, wat voor vermakelijke momenten en kansen zorgde. Doelpunten leverde het echter niet op, waardoor Baronie na twaalf wedstrijden in het voorpoortaal van het betaalde voetbal met negen punten onder aan staat.