NAC klopte vrijdag 26 maart ADO Den Haag met 3-0. foto Peter Visser

NAC krijgt les in efficiëntie van ADO Den Haag

STEENAKKER – NAC kreeg zondagmiddag een lesje in efficiëntie van de ploeg van John van den Brom. Met 3-0 werd de ploeg uit Breda door ADO Den Haag naar huis gestuurd.

Al na 5 minuten keek NAC tegen een achterstand aan. Verhoek trapte de bal hard tegen de lat waarna die, met wat geluk, op het hoofd terecht kwam van Boelykin. De ADO-aanvaller kopte zonder aarzelen de 1-0 binnen.

De ploeg van trainers John Karelse en Gert Aandewiel had weinig in te brengen tegen de club uit Den Haag die de laatste tijd erg sterk speelt. Het enige gevaar dat NAC in het eerste bedrijf stichtte kwam van spits Mathew Amoah, maar ook hij kon niet tot scoren komen.

In de tweede helft wist ADO de score makkelijk uit te bouwen tegen een NAC dat geen vuist kon maken. In de 52ste minuut tikte Verhoek de 2-0 achter doelman Jelle ten Rouwelaar.

In een wedstrijd waarin door beide ploegen weinig werd weggegeven konden de Hagenezen toch nog de 3-0 maken. Het benadrukte de kracht van ADO dat de meeste geboden kansen weet te verzilveren. Een mooie counter werd optimaal benut door Radosavljevic die op zijn wenken werd bediend door Boelykin.