Bas van Bavel, voorzitter van NAC. foto Perry Roovers
Bas van Bavel, voorzitter van NAC. foto Perry Roovers

‘Herkiezen huidige bestuursleden geen probleem’

NAC

STEENAKKER – De voorzitter van het NAC-bestuur, Bas van Bavel, ziet geen probleem in het herkiesbaar stellen van de huidige bestuursleden, waaronder hijzelf.

Het bestuur stapt zoals afgesproken op, maar een aantal van hen zal zich beschikbaar stellen voor de benoeming van het nieuwe bestuur in januari. Volgens de voorzitter geldt dat niet voor iedereen.

Kritiek van projectontwikkelaar Jan Hoppen dat de meesten uit het huidige bestuur verantwoordelijk zijn voor de financiële rampspoed binnen de club en om die reden niet herkozen mogen worden, legt Van Bavel naast zich neer.

“Ik ben al sinds 2002 bij de club betrokken en er zijn goede dingen gebeurt en slechte dingen. Ik doe dit ook vrijwillig, uit liefde voor de club. Als een van de stakeholders problemen met mij heeft, stel ik mij niet beschikbaar”, zegt de voorzitter.

Volgens Van Bavel zoekt de nieuwe Raad van Toezicht straks de beste kandidaten en kijken ze vooral naar kwaliteit van de persoon in kwestie.

“Er komen grotendeels nieuwe mensen in het bestuur. Daarnaast is het mogelijk voor de huidige bestuursleden zich herkiesbaar te stellen. Het oordeel van de Raad van Toezicht doet er toe”, aldus Van Bavel.