Afbeelding

BSW en SP protesteren massaal tegen bezuinigingen

Politiek

BREDA – Zo'n tweeduizend mensen kwamen zaterdag naar de Brabanthallen in Den Bosch om te protesteren tegen de geplande bezuinigingen op mensen met een arbeidsbeperking of uitkering. Vanuit Breda is de SP fractie samen met de BSW in volle bus van zestig man eropaf gegaan.

De sfeer zat er bij het instappen van de bus al goed in, zo vertelt Michel Spekkers van de SP. “Er werd volop gezongen en gediscussieerd en dat is de hele dag zo doorgegaan.” Ook de zaal in de Brabanthallen was volgens hem al snel te klein voor de toegestroomde mensenmassa.

Volgens de SP is 77 procent van de Nederlanders tegen het voorstel om banen te schrappen in de sociale werkplaatsen. 73 procent zou tegen het bezuinigen op mensen met een arbeidsbeperking zijn en 68 procent geeft aan dat werken onder het minimumloon ongewenst is

SP-raadslid Joyce van der Sanden denkt dat het voor het rechtse kabinet nog 'een zware dobber' wordt om de bezuinigingen te rechtvaardigen. “Landelijk is er brede steun voor de actie. Ik hoop dat zich dit ook doorvertaalt in de Bredase Raad. We gaan ons er in Breda raadsbreed hard voor maken om de Bredase Sociale Werkvoorziening overeind te houden.”