http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-09-15/aandacht-voor-streekproducten-nieuw-restauranthttp://www.eetlokaalmeinesz.nl/
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-09-15/aandacht-voor-streekproducten-nieuw-restauranthttp://www.eetlokaalmeinesz.nl/

Aandacht voor streekproducten in nieuw restaurant

Zakelijk

ULVENHOUT – Het binnenkort te openen restaurant Eetlokaal Meinesz richt zich volledig op streekproducten uit de Baronie. “Er is hier ontzettend veel moois te krijgen.”

De broers Arjan en Ivo Meinesz dachten er over na en besloten dat het een goed idee zou zijn een restaurant op te zetten met alleen lokale producten. De trots die Fransen en Italianen hebben op hun eten en drinken dat missen Nederlanders volgens de twee een beetje.

“We zijn te bescheiden, terwijl er hier heerlijke kazen, vlees, groente en wijnen te verkrijgen zijn. Het liefst halen we alles van lokale leveranciers. Dat gaat niet met alles. Dan wijken we uit naar de regio”, zegt Arjan Meinesz.

Het Eetlokaal komt op de plek van voormalig restaurant de Bieberg en opent begin oktober haar deuren. Op dit moment zitten de gebroeders, die samen met hun vriendinnen de zaak uitbaten, midden in de verbouwing.

“Het ziet er straks totaal anders uit dan voorheen. Het moet een andere uitstraling krijgen, op een laagdrempelig manier. Daar hebben we bewust voor gekozen. De restaurants in het midden- en hoogsegment hebben het moeilijk. En als je in een slechte tijd begint dan kan het alleen maar beter”, meent Meinesz.