Nieuwe opleiding tot cateringmanager Breda

Algemeen

PRINCENHAGE - De horeca-afdeling van De Rooi Pannen aan de Tuinzigtlaan start in 2011 een nieuwe opleiding tot cateringmanager. Volgens De Rooi Pannen uniek in Nederland.

De opleiding is een 4-jarige niveau 4 opleiding en krijgt een sterk praktijkgericht karakter, meldt de afdeling. “Het beroep van de (party)cateraar is veelzijdig en dynamisch. Deze kenmerken komen in de opleiding volop tot uitdrukking. Er zal aandacht worden besteed aan keuken- en restauranttechnieken, logistieke kennis en organisatorische vaardigheden.”

Ook het creëren van sfeer waaronder inrichting, licht en geluid wordt als een belangrijk onderdeel van de opleiding gezien. Tot slot wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een behoorlijke dosis mensenkennis.

De school is nog op zoek naar toekomstige leerlingen voor de opleiding. Tijdens de open dag van De Rooi Pannen in Breda op 23 januari 2011 wordt verdere uitleg gegeven over de opleiding.