Breda Binnen Buiten in aanbouw. foto Serge Mouthaan
Breda Binnen Buiten in aanbouw. foto Serge Mouthaan

Nieuwbouw torent uit boven Liniekwartier

Zakelijk

DOORNBOS/LINIE – Het flatgebouw van het nieuwbouwproject Breda Binnen Buiten torent ver boven de rest van de bebouwing in de wijk uit. Het is het teken dat de bouw van de appartementen in de afrondende fase zijn beland.

Het tussen de Doornboslaan en Edisonstraat gelegen project startte in 2008. De eerste woningen worden na verwachting in februari 2011 opgeleverd. Aan het eind van dat jaar moet de rest klaar zijn.

“In februari is de oplevering van de eerste 88 woningen. Daarvan is meer dan de helft al bezet. Daarna komt de toren aan bod, waaronder 44 luxe woningen. Die zitten op de bovenste woonlagen. Pas later is de rest van het project aan de beurt. Dat zijn 137 appartementen uit het midden en bereikbare segment”, zegt André Heintjes directeur van woningbouwvereniging Laurentius.

Ondanks dat de bouw voorspoedig verloopt ontkomt ook dit project niet aan de gevolgen van de crisis. Heintjes laat weten dat daarom de voor verkoop bedoelde appartementen voor verhuur worden aangeboden.

“De keuze bestaat om te huren of te kopen. Besluit iemand op nu voor koop dan geldt de vooraf vastgestelde prijs. Wanneer later wordt overgegaan tot koop bekijken we wat op dat moment de marktwaarde is.”