foto Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef

Kerstgekte compleet bij Bredase winkels

Nieuws

BREDA – De één geeft honderd DVD-spelers weg, de ander stuurt zijn klanten echte diamanten en weer een ander blijft tot in den treuren open. Bredase winkeliers doen alles om klanten te trekken deze kerst.

Zoals juwelier Pertijs aan de Weerijssingel. Pertijs stuurde kerstkaarten naar 8000 contacten met in elke envelop een diamant. Slechts in tien (willekeurig geselecteerde) enveloppen zat een echte diamant ter waarde van 650 euro. De juwelier kreeg een golf van die cliënten naar zijn zaak die allemaal wilden laten controleren of de diamant echt is.

Slechts één van de kanten bleek tot nu toe een echte te hebben. De rest is waarschijnlijk in de prullenbak beland.

De Media Markt aan de Kruisvoort ziet graag veel Kerstmannen op de stoep staan. De elektronicazaak bedacht een actie waarbij een DVD-speler cadeau wordt gedaan aan elke klant die in een Kerstmannenpak aan de deur verschijnt. De actie vindt plaats op 26 december en geldt voor de eerste honderd klanten.

De Makro Breda blijft vanaf 20 december tot donderdag tot twaalf uur ’s nachts open. In Amsterdam en Delft zijn de vestigingen zelfs de hele nacht geopend. Zaterdag keert de rust weer terug.Dan viert de Makro zelf twee dagen Kerstmis.