http://www.bredavandaag.nl/nieuws/cultuur/41041/2010-12-24/haven-breda-moet-bruisend-waterplein-wordenfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/cultuur/41041/2010-12-24/haven-breda-moet-bruisend-waterplein-wordenfoto Erik Eggens

Haven Breda moet bruisend waterplein worden

Cultuur evenementen

CENTRUM – De Haven moet een bruisend waterplein worden met de nadruk op evenementen, er komen meer ligplaatsen en de Trambrug wordt opgehoogd.

Dat zijn een aantal punten die staan in visie Water en Vrijetijdsbesteding die Breda donderdag presenteerde. De toegankelijkheid en de bruikbaarheid van het water moeten worden verbeterd, zo stellen burgemeester en wethouders. “Op korte termijn starten we met activiteiten om van de Haven een bruisend waterplein te maken.”

De gemeente, ondernemers en gebruikers van de Haven gaan samen invulling geven aan de visie voor het gebied. Kansrijke evenementen zijn een zogenaamde Bredase waterpalio, kleinschalige concerten en voorstellingen die alleen via het water te bereiken zijn.

Ook het aantal aanlegplaatsen en de bereikbaarheid er van kan een stuk beter. Uiteindelijk moet de oever toegankelijk zijn en wordt er een voetpad aangelegd.

Begin 2011 start de gemeente met de uitwerking van de visie. Het besluit dat daarop volgt wordt op 25 januari aan de raadscommissie Economie voorgelegd.