Afbeelding

Rode Kruis Breda krijgt geld voor nieuwe ambulance

Economie

BREDA - Het Rode Kruis in Breda heeft 2160 euro ontvangen voor een nieuwe ambulance. Het geld komt van een kerstveiling die medewerkers van de Rabobank hielden. Dick Simons, directeur van het Rode Kruis, nam het geld vorige week in ontvangst.

Simons geeft aan het geld goed te kunnen besteden. Bij de overhandiging van de cheque vertelt hij over de soms schrijnende, sociale noodsituaties waar de ambulance voor ingezet wordt.

“Laatst hebben we onze ambulance in kunnen zetten zodat een terminale patiënt afscheid kon nemen van zijn moeder. De patiënt lag in het ziekenhuis en kon alleen per ambulance vervoert worden. Zijn moeder zat in een verpleegtehuis en was niet in staat om naar hem toe te komen. Door de inzet van de vrijwilligers van het Rode Kruis en onze ambulance konden we ze nog bij elkaar brengen en een waardig afscheid geven.”

De huidige ambulance is dringend aan vervanging toe. Dat kwam ook de medewerkers van Rabobank Breda ter ore. Enthousiast besloten zij om een kerstveiling onder de collega’s te houden om geld in te zamelen voor de ambulance. Op de kerstveiling boden ze op producten en diensten van andere collega’s.

Boeken, theaterkaartjes, een honkbalclinic of een week lang iedere ochtend koffie met iets lekkers. Er werd flink geboden en het resultaat mocht er wezen: samen brachten zij 1080 euro bij elkaar. De directie van Rabobank Breda besloot daarop om dit mooie initiatief van de medewerkers te belonen met een verdubbeling van het ingezamelde bedrag.

Dit bedrag is een mooie start voor de rest van de geldinzameling voor de nieuwe ambulance. Op 21 mei 2011 wordt er een speciale benefiet avond georganiseerd door Bredase Rotary Clubs. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.rodekruisgalabreda.nl