foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Banenmarkt nieuwe stijl in NAC-stadion

Economie

STEENAKKER – Een snelle match maken tussen werkgevers en werknemers. Dat is het doel van een nieuwe banenmarkt in het NAC-stadion op 17 maart.

De banenmarkt nieuwe stijl is een initiatief van het UWV en de gemeenten Breda en Oosterhout, samen verenigd in Werkplein Breda. “Wij pakken het anders aan dan de landelijke banenmarkt waar we eerder aan meededen”, vertelt projectleider Toine Dirks. “We hebben actief gezocht naar bedrijven die passen bij mensen in ons bestand, dus meer gericht op de werkzoekenden.”

Dat de Bredase banenmarkt voor een andere aanpak kiest, is volgens Dirks verklaarbaar. “Wij kregen het gevoel dat we niet de hele doelgroep bereikten op de oude manier. Als dit een succes is, dan doen we ook de landelijke banenmarkt op 6 oktober weer zo.”

Tijdens de dag worden er verschillende activiteiten gehouden. Zo zijn er speedmeets, waarin werkgevers en werknemers in korte tijd met elkaar kunnen kennismaken. Voor werkzoekenden die willen leren hoe ze dat het beste kunnen aanpakken is er tijdens de dag ook een workshop ‘elevatorpitch’.

Ook is er een soort verkiezing ‘Werknemer van Breda’. “Op de manier van The Voice Of Holland”, vertelt Dirks. Zo horen werkgevers alleen wat de kwaliteiten zijn van een bepaalde werknemer, zonde hem of haar te zien. Dat sluit volgens Dirks aan bij een andere doelstelling van de banenmarkt nieuwe stijl. “We willen iets doen aan de beeldvorming. Ten onrechte denken werkgevers dat er alleen mensen met een verhaal in ons bestand zitten.”

Andere elementen van de dag zijn een discussiecafé, een loopbaanplein waar werkgevers zich kunnen presenteren en een business-to-business-lunch. Ook zijn er sprekers die hun visie op werkgeverschap verwoorden. Een van hen is Wim van de Waarsenburg, die betrokken was bij de Toppop Roadshows en die nu eigenaar is van Movico.

Wethouder Cees Meeuwis opent de beurs, die 17 maart van 13.00 tot 21.00 uur duurt.