archieffoto Erik Eggens
archieffoto Erik Eggens

‘Grondlegger van openbaar onderwijs in Bavel’

Politiek

BREDA – Dit weekeinde overleed oud-raadslid voor de PvdA Ger Posthuma. Burgemeester Peter van der Velden werkte ook in de gemeente Nieuw-Ginneken al met hem samen, dat in 1997 opging in Breda.

“Hoewel het onvermijdelijk was, verliest de partij toch een aimabel mens”, zegt Van der Velden. “Ik kende hem al uitermate lang, ook van de periode toen ik in Nieuw-Ginneken burgemeester was.” Van der Velden zegt, ondanks dat hij verwachtte dat Posthuma binnenkort zou overlijden, getroffen te zijn.

“We hebben samengewerkt van 1988 tot 1993 en weer van 2004 tot 2011. Hij was een zeer overtuigd sociaaldemocraat. En bovendien één van de grondleggers van het openbare onderwijs in Bavel. Daar heeft hij zich enorm voor ingezet.”

“De strijd in de politieke arena voerde hij altijd met de nodige humor en passie, en voelde goed aan hoe hij zich hierin moest bewegen. En hoewel hij altijd bij de PvdA te vinden, stond zijn gezin op de eerste plaats. Zijn kinderen en kleinkinderen gingen voor alles.”

Vorige week woensdag had Van der Velden voor de laatste keer telefonisch contact met het oud-raadslid, dat in de nacht van zaterdag op zondag op 74-jarige leeftijd overleed. “Hij gaf aan dat het niet lang meer zou duren. Het komt niet onverwachts, maar mijn medeleven gaat uit naar zijn familie.”