Openingsfilm FilmFestival Breda wint Oscar

Cultuur

BREDA/LOS ANGELES – De openingsfilm van het Internationaal Film Festival Breda ‘In a Better World’ van regisseur Susanne Bier heeft een Oscar binnengesleept. Als openingsfilm beleeft ‘In a Better World’ op 23 maart haar Nederlandse première op de Grand Opening.

De Deense Susanne Bier won met haar film de Oscar voor ‘Beste Buitenlandse Film’. In a Better World / Haevnen, vertelt een verhaal waarin het leven van twee Deense families gevaarlijk wordt wanneer de zonen een bijzondere vriendschap sluiten. Anton is een arts die pendelt tussen zijn huis in een idyllisch stadje in Denemarken en zijn werk in een Afrikaans vluchtelingenkamp.

Bij de Oscaruitreikingen ging de film ‘The King’s Speech’ er met 4 Oscars vandoor. Colin Firth kreeg er één voor zijn acteerwerk in de film. Inception verzilverde ook vier awards. Actrice Natalie Portman won de Oscar voor beste actrice voor haar vertolking in Black Swan. The Social Network, over het ontstaan van de Facebook, moest genoegen nemen met drie beeldjes.