Clubraad NAC: Gesprek met RvT over bestuur

NAC

STEENAKKER – De Clubraad van NAC gaat met de Raad van Toezicht in gesprek over de vertegenwoordiging van supporters in het bestuur.

De clubraad kaart dat aan tijdens het reguliere overleg dat het supportersorgaan heeft met de in december ingestelde Raad van Toezicht. Daarin zitten twee leden die de supporters vertegenwoordigen. “In het bestuur zitten hele kundige mensen die ook vast supporter zijn, maar van wie nog niet duidelijk is of ze weten en aanvoelen wat er onder de supporters leeft”, zo stelt Clubraad-voorzitter Sjoerd van Fessem.

Het gesprek moet uitwijzen hoe de vertegenwoordiging in het bestuur geregeld wordt. “De raad van Toezicht bepaalt wie er in het bestuur komt.” Vorige week publiceerde een aantal supportersgroepen een manifest waarin een positie in het bestuur werd geëist. “Wij hebben dat manifest gelezen, maar nog niet besproken”, stelt Van Fessem, die het document wel als steun ziet voor het beleid van de Clubraad. “Het is goed dat het discussie losmaakt. Ik ben blij dat dit stuk er ligt.”

Minder blij was Van Fessem met het opinieartikel dat Frans Jackson vorige week publiceerde op BredaVandaag.nl. Daarin kaartte hij de dubbelrol van RvT-voorzitter Clayden aan, die tijdelijk ook voorzitter is van het bestuur. “Frans’ methode strookt niet met de werkwijze van de Clubraad, daarover zijn we ook in gesprek.”

Overigens fronste ook Van Fessem persoonlijk zijn wenkbrauwen bij de dubbelrol. “Dat is mijn persoonlijke mening. Als voorzitter van de clubraad wil ik eerst horen waarom daartoe is besloten. Als zeven wijze mannen dat een goed besluit vinden, dan wil ik ze wel de kans geven dat besluit toe te lichten.”

De Clubraad spreekt een van de komende weken ook met de nieuw aangestelde directeur, Ed Busselaar. “Dat gaat vooral over supporterszaken. Als Clubraad hebben wij een stapje terug gedaan als het gaat om financiële aangelegenheden. Dat is aan de Raad van Toezicht.”