Anthony Lurling. foto Peter Visser
Anthony Lurling. foto Peter Visser

NAC niet bang voor Feyenoord

NAC

STEENAKKER - Feyenoord is zondag de tegenstander van NAC. Het verschil tussen de ploegen is maar twee punten, dus wat dat betreft is het een belangrijke wedstrijd. Spits van NAC Anthony Lurling heeft ook bij Feyenoord gespeeld: “Dat vergeet je niet snel.”

De Rotterdamse club is bezig met een opmars: de laatste vijf speelronden werd er niet verloren. Maakt dat de Bredanaars bang? “Nee zeker niet. Als je bang bent voor je tegenstander sta je al met 1-0 achter”, reageert Lurling nuchter. “Zelf hebben we ook een stijgende lijn dus het is aan ons om niet over ons heen te laten lopen. Toch heeft Feyenoord wel voordeel van de thuiswedstrijd.”

Over wedstrijden in de Kuip spelen weet Lurling alles: hij heeft er nog twee jaar gespeeld. “Dat was een bijzondere ervaring. Dat blijft het trouwens altijd, spelen in de Kuip. Ik vind dat toch wel het mooiste stadion van Nederland. Dus daar spelen heeft altijd wel iets extra’s.”

Doelpunten
De van oorsprong Bossche aanvaller heeft dit seizoen nog weinig gescoord; één doelpunt uit zeventien wedstrijden. “Dit seizoen is voor mij echt een sukkelseizoen. Ik heb veel blessures gehad, waardoor ik niet zoveel heb kunnen spelen.” Toch ligt Lurling er niet wakker van. “Het zegt niet zoveel, hoeveel je hebt gescoord. Ik ben veel liever belangrijk voor de ploeg.” Dit blijkt uit de vijf succesvolle assists die hij heeft gegeven.

Het ene doelpunt dat hij wel heeft gescoord was tegen PSV. Bewijst dit dat hij het vermogen heeft om tegen goede clubs te scoren? “Vaak zijn de wedstrijden tegen de topclubs in Nederland wel mijn beste wedstrijden. Zo heb ik bij Heerenveen veel gescoord tegen Feyenoord. De goal tegen PSV was het resultaat van het feit dat ik goed in mijn vel zat.”

De spits is naar eigen zeggen ‘steeds sterker’ geworden de afgelopen tijd. De wedstrijd tegen Feyenoord begint om half drie.