Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Parkbezoeker bedreigt met mes: drie aanhoudingen

Politie

CENTRUM - Een 25-jarige man uit Breda is maandagmiddag rond half drie in het Valkenberg bedreigd met een mes. Hij liep daarbij een kleine verwonding aan zijn hand op. Drie mannen uit Breda zijn aangehouden.

De man liep door het park toen hij werd aangesproken door een onbekende man. De man gaf hem een duw en was erg agressief. De gedupeerde duwde de man terug en werd vervolgens bedreigd met een mes. Hij werd door het mes geraakt en hield hieraan een wondje in zijn hand over.

Het slachtoffer kon op een gegeven moment wegrennen en alarmeerde de politie. Er is niets van hem afgenomen, maar hij verklaarde dat hij vermoedde dat dit de bedoeling was. De agressieve man en de twee mannen die in zijn gezelschap waren zouden nog in het park rondlopen. Hij gaf een omschrijving van de mannen.

De politie hield in het park een 46-jarige Bredanaar, een 18-jarige, een 24-jarige en een 20-jarige man uit Breda aan. De 46-jarige man bleek uiteindelijk niets met het voorval te maken te hebben en is in vrijheid gesteld. De drie overige verdachten zijn in verzekering gesteld voor onderzoek en verhoor.

Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.